VS beginnen aan beter decennium met 2010

En waar kan je het nieuwe jaar beter inluiden dan op Times Square, New York? Amerikaanse tv-zenders deden live verslag vanuit de wereldstad, waar tienduizenden mensen zich verzameld hadden om 2010, dat tevens een nieuw decennium inluidde, welkom te heten.

Er was zoveel vuurwerk in  de stad dat er om zes uur ‘s avonds al werd begonnen met het afsteken van al het spektakel. Even voor twaalf uur telden alle aanwezigen af naar het nieuwe jaar.

Veel Amerikanen waren hier aan toe. De afgelopen dagen werd er in veel media gesproken over een “desastreus” en “rampzalig” decennium, dat onder andere de terroristische aanslagen van elf september, de oorlogen in Irak en Afghanistan, orkaan Katrina en de financiële crisis bracht. De VS waren duidelijk toe aan 2010.

Zoals ieder jaar was ook tv-zender FOX in New York aanwezig om live verslag te doen vanuit de wereldstad. Nadat de klok twaalf uur had geslagen peilden verslaggevers de reacties onder de aanwezigen. En ja hoor; iedereen was opgelucht dat 2010 eindelijk gearriveerd was:

Lees ook:Peiling: blij dat het decennium voorbij is
Lees ook:Wij vieren Sinterklaas, de Amerikanen kerst
Lees ook:Peiling brengt slecht nieuws voor president Obama
Lees ook:Bush twijfelde over dumpen Cheney
Lees ook:President Obama vraagt 33 miljard extra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.