Ruim dertig miljoen kijkers voor Jackson

De indrukwekkende herdenkingsdienst van Michael Jackson wist maar liefst 31 miljoen Amerikanen aan de buis te kluisteren. Hiermee is de dienst goed bekeken, al trokken de inauguratie van president Obama en de begrafenis van prinses Diana meer kijkers.

Vrijwel alle Amerikaanse tv-zenders zonden de dienst in z’n geheel uit. Zelfs de route van de lijkwagen werd tot op de detail gevolgd.

Volgens mij hebben er meer mensen naar de herdenking gekeken dan de begrafenis van prinses Diana, alleen waren er simpelweg minder televisiekijkers. Met het internet van vandaag de dag kan iedereen de dienst ook vanaf zijn laptop of mobiele telefoon bekijken. Zo keken er nog eens 19 miljoen mensen via de site van MSNBC en 10 miljoen via die van CNN.

Op de dag van de herdenking stonden de Amerikaanse networks volledig in het teken van Jackson. Al vroeg in de morgen begon de ‘memorial-coverage’, en pas laat in de avond eindigde men met de nabeschouwing.

Een ding was zeker; de Amerikanen begrijpen een stuk meer van televisie dan hun Nederlandse collega’s. De herdenking werd integraal uitgezonden, zonder commentaar of reclame-onderbrekingen. Dat was hier wel anders; bij RTL Boulevard vond Albert Verlinde zichzelf belangrijker dan de verschillende sprekers, Shownieuws (SBS) kapte de herdenking zelfs halverwege af om de normale avondprogrammering te hervatten. Onbegrijpelijk.

Lees ook:Oprah’s wereldberoemde interview met Jackson
Lees ook:Kennedy begraven: het einde van een tijdperk
Lees ook:McCartney ontkracht “ruzie” met Jackson
Lees ook:Bioscopen draaien op volle toeren tijdens kerstdagen
Lees ook:Nieuw record: 38 miljoen kijkers voor Obama’s speech

3 reacties op “Ruim dertig miljoen kijkers voor Jackson

  1. Tammy

    Ik heb het gevolgd via CNN ofcourse.
    Ik hoef dat slap nederlands gezever niet te horen bij zoiets belangrijks.
    Americanen zijn meester in het laten zien van een belangrijke gebeurtenis.
    Hulde voor CNN, een waar genot om naar te kijken.

    Ciao, Tammy

      /   Beantwoorden  / 
  2. L:ucky-birds

    Kriebels? Vlinders in je buik? KIjk eens op onze website: www. Lucky-birds.nl voor Liefde, Warmte en Geluk! U kunt zich Gratis inschrijven! Wij zijn er voor iedereen, Rijk, Arm, Jong en Oud! Dus wat let je schrijf je eens Gratis in!

      /   Beantwoorden  / 
  3. L:ucky-birds

    Kriebels? Vlinders in je buik? Kijk eens op onze website http://www.Lucky-birds.nl De site voor Liefde, Warmte en Geluk! U kunt zich Gratis inschrijven! Wij zijn er voor iedereen, Rijk, Arm, Jong en Oud! Dus wat Let je schrijf je eens Gratis in!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.