Het Witte Huis zet opnieuw de aanval in

President Obama wil de gezondheidszorg hervormen, en wel nu. Vandaar dat hij morgen in maar liefst vijf talkshows verschijnt. En; maandag wordt hij de eerste zittende president ooit die te gast is bij The Late Show van David Letterman.

De president zal morgen in alle politieke sunday morning takshows verschijnen om zijn hervormingen persoonlijk te kunnen verdedigen.

Terwijl we in Nederland alleen Buitenhof en Business Class hebben zijn er in de VS veel politieke talkshows. De president zal via een satellietverbinding te gast zijn bij CBS’s Face The Nation, ABC’s This Week, NBC’s Meet The Press, CNN’s State of the Union en de Spaanstalige zender Univision. Het programma FOX News Sunday slaat hij over, wellicht omdat die zender eerder weigerde zijn speech richting het congres uit te zenden.

Het verschijnen in al deze politieke talkshows heet een ‘Full Ginsburg‘, vernoemd naar Monica Lewinsky’s advocaat William Ginsburg. In 1999 was hij de eerste die op dezelfde dag in vijf politieke talkshows verscheen.

Maar president Obama’s belangrijkste bezoek is misschien wel maandag, wanneer hij aanschuift bij David Letterman. Op deze manier bereikt hij een breder publiek die wellicht niet naar politieke praatprogramma’s kijken.

Overigens wordt Obama dan de eerste zittende president ooit die aanschuift bij Letterman. Eerder schoof president Obama al aan bij de Tonight Show van Jay Leno, ook een presidential first.

Deze zogenaamde mediablitz is nodig om de Amerikanen van de Democratische hervormingsvoorstellen voor de gezondheidszorg te overtuigen. Uit peilingen blijkt dat de Amerikanen nog steeds verdeeld zijn. Maar belangrijker: het congres is dit ook. En die moeten de hervormingen uiteindelijk goedkeuren.

Lees ook:Lopen de Amerikanen nog wel warm voor Obama?
Lees ook:Wie zei wat op zondag, 20 september
Lees ook:President Obama houdt het serieus bij Letterman
Lees ook:‘Witte Huis bestaat uit stelletje huilebalken’
Lees ook:Peiling: FOX News is conservatief

0 reacties op “Het Witte Huis zet opnieuw de aanval in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.