Peiling: FOX News is conservatief

Dat wisten we natuurlijk al. Maar nu blijkt dat ook een groot deel van de Amerikanen dit vindt. Zo’n 47% bestempelt de zender als “conservatief”.

Uit het onderzoek blijkt dat 11% de zender als “liberaal” (lees: links) ziet, de rest (24%) vindt dat de zender tussen deze politieke stromingen in zit. De meeste Amerikanen zijn het dus eens met het Witte Huis, die de zender als ideologisch rechts beschouwd.

Om deze reden zei het Witte Huis FOX niet langer als nieuwszender te beschouwen, maar als verlengstuk van de Republikeinse partij. Vandaar dat de president onlangs FOX News Sunday oversloeg, terwijl hij wel een bezoek bracht aan alle andere politieke talkshows. De nieuwszender reageerde hier woedend op.

Ook probeerde men FOX te weigeren van een persconferentie, iets dat uiteindelijk niet lukte omdat de overige zenders dit een schending van de persvrijheid vonden.

Het botert al langer niet tussen de zender en het Witte Huis. Zo besloot FOX president Obama’s speech richting het congres, over zijn hervormingsvoorstellen voor de gezondheidszorg, niet uit te zenden. In plaats daarvan kon men kijken naar So You Think You Can Dance.

Overigens vinden de Amerikanen de concurrenten van FOX ook niet altijd even objectief. Zo vindt 37% CNN wel erg links. Ook MSNBC (36%) krijgt volgens veel tv-kijkers deze stempel.

Lees ook:Conflict met FOX News loopt verder op
Lees ook:FOX News duikt op ‘Obama-aanbidders’
Lees ook:“FOX News is geen nieuwsorganisatie”
Lees ook:Het Witte Huis zet opnieuw de aanval in
Lees ook:Wie zei wat op zondag, 14 september

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.