Ahmadinejad: nucleair programma volgens de regels

De Iraanse president schoof voor een exclusief interview aan bij Katie Couric, de presentatrice van het CBS Evening News. Ahmadinejad benadrukte nogmaals dat Iran zich aan alle internationale regels houdt, ook bij de ontwikkeling van hun nucleaire programma.

Mahmoud Ahmadinejad, die momenteel in New York is voor de jaarlijkse vergadering van de Verenigde Naties, zei dat Iran zijn nucleaire programma gewoon doorzet op de ingeslagen weg. De president voegde eraan toe dat er landen zijn met tienduizenden nucleaire wapens: “Moeten die niet geïnspecteerd worden?”.

Couric vroeg de president ook wat hij zou zeggen tegen de familie van Nada, de 27-jarige vrouw die tijdens rellen na de omstreden presidentsverkiezingen werd neergeschoten door een politiekogel. Beelden van haar overlijden werden miljoenen keren bekeken op YouTube. “Ik vind het heel erg dat een van onze landgenoten overleden is. Als slachtoffer van een oproer. Een oproer die met de steun van Amerikaanse politici, de stem van Amerika, en de BBC werd uitgevoerd.”

Kortom: de Amerikanen – en Engelsen – zaten volgens de president achter de rellen. “Er zijn bewijzen voor dat er invloeden van buiten waren. Genoeg documenten bevestigen dat”, aldus Ahmadinejad.

De presentatrice vroeg de president ook naar zijn ontkenningen van de Holocaust, iets dat hij tijdens zijn speech tot de VN deze week opnieuw deed. Bekijk hier het fragment uit dit interview:

Lees ook:China bereidt tot hardere acties tegen Iran
Lees ook:‘VS bereiden aanval op Iran voor’
Lees ook:Palin probeert het opnieuw bij CBS News
Lees ook:Kandidaten verdeeld over Iran
Lees ook:“VS niet onveiliger door wapendeal met Rusland”

0 reacties op “Ahmadinejad: nucleair programma volgens de regels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.