China bereidt tot hardere acties tegen Iran

Tijdens de nucleaire top in Washington zijn de VS en China een stap dichterbij gekomen in een gezamenlijke aanpak van Iran. China is bereidt te praten over sancties tegen het land.

Tot voor kort weigerde de Aziatische grootmacht dit; met name vanwege de enorme aftrek van olie uit Iran sloeg China een matige toon aan tegen het land.

Maar omdat de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties akkoord moet gaan met eventuele sancties tegen Iran, waarin China vetorecht heeft, is de steun van China noodzakelijk.

De Chinese regering heeft president Obama toegezegd “mee te willen werken” aan een pakket maatregelen dat Iran moet dwingen openheid van zaken naar diens nucleaire programma te geven.

Vooralsnog zegt Iran de nucleaire installaties enkel te gebruiken om energie op te wekken. Maar veel landen zijn ervan overtuigd dat het land probeert een atoombom te maken.

Lees ook:President Obama: VS tonen nieuw leiderschap
Lees ook:‘Iraanse raketten raken VS in 2015′
Lees ook:VS steunen “cyber-dissidenten”
Lees ook:Giuliani blijft fel richting Iran
Lees ook:De slag om de Chinese activist

2 reacties op “China bereidt tot hardere acties tegen Iran

  1. Danny

    Mocht Iran geen olie meer exporteren dan zal de olieprijs onmiddellijk extreem stijgen. Dus de sancties zullen wel meevallen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. tamso

    (Maar veel landen zijn ervan overtuigd dat het land probeert een atoombom te maken.)

    Complete onzin,dat vele landen zich zorgen maken.Het gaat enkel om israel,en diegene die het israel dienen,zitten tot aan hun nek in de politiek.De reden dat men bang is,dat is dat Iran dan zelfstandig word.Nu kost het ongelovelijk veel om electriciteit op te wekken,terwijl het veel efficenter ken,door middel van kernenergie.En ook zij hebben dat nodig voor het ziekenhuis.Wat beloofd werd aan Iran,maar wat nooit werd gegeven.Als het Iran laat zien dat het onafhankelijk van het westen kan leven,het midden oosten en andere landen dat ook willen en gaan doen.Dus opper schurk Amerika met de aanhangers van het zionisme zal moeten laten zien dat het Iran nooit onafhankelijk kan en mag worden.Zie Irak.
    Men trapt er niet meer in dat het Iran WMD heeft.En worden ze op een andere manier afgestraft.
    Waarom zeurt niemand over het Israel met hun 300 kernbommen gericht op het europa en midden oosten.Alsof het Iran wat vele eeuwen niet zelf een oorlog is gestart,over zal gaan tot zelfmoord als het ook maar 1 atoomwapen zou hebben en afwerpen op het israel.Voor die lunatics moet je in israel zijn,die bv een moskee inlopen en hun geweer leegschieten op biddende moslims.Of de amerikanen die op afstand bommen afwerpen op onschuldige burgers.
    Men misleid aleen maar de boel en verdraait de waarheid.
    Er zitten belangen in die landen,en daarom zitten ze ook daarzo.Ordinaire landje pikkerij.En er een etiket op plaatsen TEREURSTAAT.De schurken zitten in het bankwezen wat deze opoorlogen financieert.The wall street gang en de fed en CO.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.