President Obama: VS tonen nieuw leiderschap

De president blikt in zijn wekelijkse videotoespraak terug op één van de drukste weken uit zijn prille presidentschap. Obama’s conclusie: de VS hebben weer leiderschap getoond.

Volgens de president legde zijn land de fundering onder een nieuw financieel systeem dat een crisis in de toekomst moet voorkomen. De G20 in Pittsburgh mag volgens president Obama dan ook een succes genoemd worden. Bij deze top mocht ook Nederland aanschuiven. Oud-president Bush zou hier mede op aangedrongen hebben.

Daar bovenop roemde president Obama zijn roep op “globale acties” tot ‘s wereld problemen. In zijn speech bij de Verenigde Naties zei hij dat iedereen mag verwachten dat Amerika zijn verantwoordelijkheid neemt, maar tegelijkertijd kan het land niet alle problemen alleen oplossen.

Tot slot werden veel wereldleiders het eens over de mogelijke opvoering van sancties tegen Iran, wanneer dit land openheid van zaken blijft weigeren in verband met zijn nucleaire programma.

Volgens president Obama kan dus teruggekeken worden op een succesvolle week. Bekijk hier de wekelijkse videoboodschap van de president:

Lees ook:President Obama vraagt om “globale acties”
Lees ook:De Olympische gedachte in Washington?
Lees ook:President Obama: hervormingen voor iedereen belangrijk
Lees ook:“Nieuwe tijd voor autoindustrie”
Lees ook:Ahmadinejad: nucleair programma volgens de regels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.