‘Hervormingen gezondheidszorg goed voor economie’

Tijdens zijn wekelijkse videoboodschap zei president Obama dat zijn hervormingsvoorstellen voor de gezondheidszorg noodzakelijk zijn voor een snel economisch herstel.

Hiermee hoopt de president nog meer Amerikanen te overtuigen van de noodzaak van zijn hervormingen. Uit recente peilingen blijkt dat de steun voor zijn plannen groeit.

De economische cijfers van deze week, die lieten zien dat er opnieuw banen verloren zijn gegaan, zijn volgens de president hét bewijs dat het hervormen van de gezondheidszorg noodzakelijk is. Volgens president Obama kunnen veel bedrijven niet meer werknemers aannemen omdat hun zorgkosten de pan uit rijzen.

President Obama’s hervormingsvoorstellen bereiken mogelijk deze maand al een stemming in de Senaat, de Amerikaanse Eerste Kamer. Mocht dit gebeuren, dan is zijn plan al verder in het politieke proces gekomen dan welke hervorming in de gezondheidszorg ooit.

Maar of er genoeg senatoren te vinden zijn die het plan steunen is nog maar de vraag. Vandaar dat de president zijn wekelijkse videoboodschap opnieuw gebruikte om zijn voorstellen te pitchen:

Uiteraard lees je op Amerika.blog.nl in oktober altijd het laatste nieuws met betrekking tot de Amerikaanse gezondheidszorg. To be continued.

Lees ook:‘Verzekeringsmaatschappijen zijn wanhopig’
Lees ook:President Obama: nu of nooit voor gezondheidszorg
Lees ook:President Obama slaat zichzelf op de borst
Lees ook:Obama’s wekelijkse videoboodschap: nieuwe hervormingen
Lees ook:“De dag die ons land testte”

0 reacties op “‘Hervormingen gezondheidszorg goed voor economie’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.