President Obama: nu of nooit voor gezondheidszorg

In zijn wekelijkse videoboodschap benadrukte de president deze week dat het nu of nooit is voor het hervormen van de gezondheidszorg. Deze maand zal het congres zijn hervormingen waarschijnlijk behandelen.

En dat ‘behandelen’ kan weleens heel spannend worden. Veel Democraten zijn voor, maar vrijwel alle Republikeinen zijn fel tegen. Dat is iets té spannend voor de president.

Vandaar dat president Obama deze week benadrukte dat er ook Republikeinen zijn die de hervormingsvoorstellen wél steunen. Waaronder Arnold Schwarzenegger, gouverneur van Californië, Bob Dole, leider van de Republikeinse partij in de jaren ’90 en Tommy Thompson, minister van gezondheidszorg onder president Bush jr.

Volgens de president laat dit zien dat zijn plan niet Democratisch is, maar universeel. De voorstellen bevatten volgens president Obama zowel Democratische als Republikeinse ideeën.

Bekijk hier president Obama’s videoboodschap van deze week, waarin hij beargumenteerd dat het “nu of nooit” is voor de hervormingsvoorstellen:

Lees ook:‘Hervormingen gezondheidszorg goed voor economie’
Lees ook:Gezondheidszorg staat weer op de agenda
Lees ook:‘Verzekeringsmaatschappijen zijn wanhopig’
Lees ook:President Obama: hervormingen voor iedereen belangrijk
Lees ook:President Obama richt zich weer op zorg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.