Wie moet Oprah Winfrey vervangen?

Dat is de discussie die momenteel is losgebarsten in het Amerikaanse televisielandschap. Want de koningin van de talkshow stopt in 2011 definitief met haar succesvolle Oprah Winfrey Show.

Daarmee komt Amerika’s meest succesvolle talkshow over twee jaar tot een einde. Onverwachts is het niet. Enkele jaren terug zei Winfrey al “een jaar of 25″ een mooie leeftijd voor haar show te vinden.

Gezien dit jaargang in 2011 behaald wordt is het voor Winfrey genoeg geweest. Al zal ze natuurlijk niet ineens van de aardbodem verdwijnen. Ze behoudt haar productiebedrijf Harpo Productions, haar succesvolle magazine O en haar vele liefdadigheidswerken. En waarschijnlijk ook een nieuwe – wekelijkse – show op haar eigen kabelnetwerk.

Desalniettemin is de discussie over haar vervanger volop losgebarsten. Ellen Degeneres misschien? Of Winfreys eigen producties Dr. Phil en Dr. Oz? Wie zal het zeggen.

Eigenlijk zijn alle tv-critici het over één ding eens: Winfrey is niet te vervangen. De talkshowkoningin is mateloos popupair en geldt als één van Amerika’s meest invloedrijke en betrouwbare personen. Daar kan niemand waarschijnlijk aan tippen, laat staan overheen gaan.

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:Ook Nate Berkus krijgt z’n eigen show
Lees ook:Wat gaat Oprah bekend maken?
Lees ook:De opvolger van Oprah: Ellen
Lees ook:Oprah neemt afscheid; een jaar lang
Lees ook:Amerika mist Oprah nu al

0 reacties op “Wie moet Oprah Winfrey vervangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.