Een kijkje in het hart van het Witte Huis

Sinds president Obama in het Witte Huis woont heeft de ambtswoning van de president een eigen YouTube-kanaal. Het videokanaal geeft ons nu zelfs een kijkje in de verschillende afdelingen van Witte Huis. Deze week: The Situation Room.

Het YouTube-kanaal wordt heel slim gebruikt door president Obama’s medewerkers. Het geeft ze de mogelijkheid om hun eigen verhaal naar buiten te brengen, zonder dat journalisten hiertussen zitten.

Zo geeft president Obama iedere week een eigen videoboodschap op de site. Iedere zondagmorgen is deze te zien op deze blog. Gisteren sprak de president over de gezondheidszorg. Eerder al zagen we Michelle Obama die in video’s uitlegde hoe gezond haar biologische groentetuin wel niet is.

Maar interessanter is de serie Inside The White House, waarin we een kijkje kijken in het Witte Huis. Deze week is dat de indrukwekkende Situation Room.

In dit informatiecentrum, middenin het Witte Huis, komt alle informatie binnen die de president nodig heeft. Ook legt hij vanuit hier contact met generaals en andere regeringsleiders. Ook werd hier de afgelopen maanden dagelijks overleg gevoerd over de oorlogen in Irak en Afghanistan.

Bekijk hier de video:

De komende weken zal ik alle video’s uit deze serie proberen te plaatsen. Zo volgt er morgen nog één: The Cabinet Room.

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:Een kijkje in het Witte Huis: de kabinetskamer
Lees ook:Een kijkje in het Witte Huis: de mariniers
Lees ook:Premier Rutte volgt voorbeeld president Obama
Lees ook:Het plan voor Afghanistan, in vier minuten
Lees ook:Facebook, Twitter en YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.