Het plan voor Afghanistan, in vier minuten

Anno 2009 – en bijna 2010 – is het voor politici een absolute must om in korte, duidelijke soundbites hun positie duidelijk te maken. Dat het Witte Huis dit goed begrijpt wordt deze week opnieuw duidelijk.

Op YouTube is namelijk een video geplaatst dat de nieuwe strategie voor de oorlog in Afghanistan, die president Obama afgelopen week kenbaar maakte, in vier minuten uiteen zet.

De video laat opnieuw zien dat het Witte Huis van president Obama, net als in zijn presidentscampagne, het internet ziet als essentieel, en wellicht wel primair communicatiemiddel.

Een goede beslissing lijkt me. Want om geen twijfel over je plannen te laten bestaan kan het geen kwaad het medium te gebruiken om je intenties zo duidelijk mogelijk te maken. Onduidelijkheid omtrent je beleidsplannen is in de politieke immers een doodsteek. Zeker wanneer het om een oorlog gaat.

Overigens is het YouTube-fragment ook uitermate geschikt voor degene die president Obama’s speech gemist hebben. Bekijk hier de video:

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:Komt er een einde aan de oorlog in Irak?
Lees ook:‘Beslissing omtrent Afghanistan komt snel’
Lees ook:President Obama geeft nieuwe orders voor Afghanistan
Lees ook:Een kijkje in het hart van het Witte Huis
Lees ook:Een kijkje in het Witte Huis: de kabinetskamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.