“Amerika veilig houden”

Dat is deze week de titel van president Obama’s videoboodschap. Volgens de president zal iedere mogelijkheid benut worden om terroristische organisaties verder te ontmantelen.

“Maar de unieke waarden die ons als land altijd onderscheiden hebben blijven hierbij van belang”, waarmee de president opnieuw zijn wil onderstreept om Guantanamo Bay te sluiten.

Wel zei president Obama de contacten met de regering in Jemen, een land dat steeds vaker genoemd wordt in de strijd tegen het terrorisme, te willen “versterken”. Deze week kwam naar buiten dat een precisie-aanval op het Arabische land in Amerikaanse regeringskringen overwogen wordt.

Na de mislukte aanslag in het vliegtuig dat vanuit Amsterdam naar Detroit onderweg was staat Al Qaeda weer bovenaan de politieke agenda in de VS. Kritiek dat de president “te slap” reageerde doet hij van de hand. President Obama zei er alles aan te doen om Amerika te beveiligen:

Wekelijks week neemt president Obama een YouTube-boodschap op, iedere zondagmorgen zie je deze video op amerika.blog.nl.

Lees ook:Afghanistan, Irak, en Jemen?
Lees ook:Is Jemen het nieuwe Afghanistan?
Lees ook:“Het was een Nederlander”
Lees ook:CIA zegt wederom vliegtuigaanslag te hebben voorkomen
Lees ook:Nederland is even wereldnieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.