Het indrukwekkendste uit Haiti

Amerikaanse media zijn massaal uitgerukt naar Haiti. Zo heeft alleen CNN al tientallen verslaggevers naar het eiland gestuurd, waaronder ‘sterren’ als Jonathan Mann, Anderson Cooper en dokter Sanjay Gupta. Een overzicht van de meest indrukwekkende reportages.

De aardbeving in Haiti, een land dat niet ver van de staat Florida vandaan ligt, is groot nieuws in de VS. Nieuwszenders staan geheel in het teken van de dodelijke earthquake.

Hoewel de verslaggevers de beelden van lijken wazig uitzenden blijven de beelden uit het getroffen gebied indrukwekkend. De pijn en het verdriet zijn bijna met geen pen te beschrijven.

Dokter Sanjay Gupta, een arts die voor CNN al het medische nieuws verslaat, liet ons zien hoe collega-doktoren in Haiti roeien met de riemen die ze hebben. Zo werd het been van een meisje in een snel in elkaar-gezette tent geamputeerd en werden gebroken benen bij elkaar gehouden met stukken hout:

Zijn collega Chris Lawrence liet op indrukwekkende wijze zien hoe het afleveren van voedsel uitliep op een chaotische situatie. Haïtianen verwarden de datum waarop het product gemaakt was met de houdbaarheidsdatum, waarna sommige inwoners het voedsel weigerden te eten:

Journalisten van de nieuwszender steken zelf ook de handen uit de mouwen. Zo redde een medewerker van de zender gisteren nog een baby uit een ingestort gebouw:

Tijdens dergelijke natuurrampen blijkt maar weer eens hoe groot het belang van een nieuwszender als CNN is. En hoe belangrijk het is dat deze zender wereldwijd, ook in Nederland, te ontvangen is.

Lees ook:Paniek bij CNN: dramatische kijkcijfers
Lees ook:Amerika is opnieuw het beloofde land
Lees ook:Volkswoede blijft Karl Rove achtervolgen
Lees ook:Geeft FOX News wel om Haiti?
Lees ook:National Geographic zocht, en vond…

0 reacties op “Het indrukwekkendste uit Haiti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.