De gifbeker is nog niet leeg voor Edwards

John Edwards, geteisterd door schandalen na een affaire met een campagnemedewerkster, heeft ons nog één klein detail verzwegen: hij heeft tevens een kind verwerkt bij haar.

Toen de affaire vorig jaar in de roddelbladen naar buiten kwam ontkende de Democratische politicus alle beschuldigingen. Maar enkele weken later bekende hij alles: ja, hij had een affaire gehad. Maar hij zei niet de vader van haar pasgeboren kindje te zijn.

De affaire was groot nieuws omdat Edwards destijds in de race was om de Democratische presidentskandidaat te worden. Hij werd uiteindelijk derde; na collega-senatoren Hillary Clinton en Barack Obama.

Tevens haalde hij zich veel woede op de hals doordat zijn vrouw aan borstkanker lijdt. Haar ziekte werd breed uitgemeten door het stel tijdens de campagne. Nu keerde zich dit tegen de politicus.

Onbelangrijk nieuws? Misschien. Maar het verhaal van Edwards is er wel één voor politieke historici; zelden viel een Amerikaanse politicus van zo hoog naar zo laag. In 1998 werd de charismatische advocaat gekozen tot de Senaat, waarna hij in 2004 vice-presidentskandidaat werd voor John Kerry. In 2008, het jaar waarin hij het moest afleggen tegen Clinton en Obama, was hij één van de invloedrijkste Democratische politici.

Dat is hij nu niet meer. Edwards is vandaag de dag enkel voer voor de roddelbladen. De voormalige senator zou zich momenteel verschuilen in El Salvador, waar hij huizen bouwt voor arme burgers.

Lees ook:John Edwards geeft alles toe, opnieuw
Lees ook:Drama voor Edwards nog niet ten einde
Lees ook:Einde van Elizabeth Edwards nadert
Lees ook:Jenny Sanford breekt met traditie
Lees ook:‘Oprah goed voor meer dan een miljoen stemmen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.