Jenny Sanford breekt met traditie

De First Lady van North Carolina is anders dan veel andere vrouwen van politici. Nadat bleek dat haar man, gouverneur Mike Sanford, een affaire had, verliet ze hem.

De meeste vrouwen van Amerikaanse politici blijven hun man trouw, ook na een affaire. Na een emotionele persconferentie waarin de politicus zijn fout erkent en beterschap beloofd, blijven de vrouwen om hun huwelijk te redden.

Gouverneur Sanford hield deze persconferentie ook, maar zijn vrouw stond niet naast hem. Sterker nog: samen met hun kinderen verliet ze hem. Inmiddels heeft ze een scheiding aangevraagd en geeft ze grote televisie-interviews waarin ze het schaamteloze gedrag van haar man uit de doeken doet.

Zo zei ze in een interview met ABC News dat haar man weigerde haar trouw te beloven tijdens de huwelijksceremonie. “Hij wilde deze passage uit de geloften schrappen”, aldus Sanford. Uiteraard had er toen al een belletje bij haar moeten gaan rinkelen. “Ik was nog jong. Ik twijfelde wel, maar dacht dat het normaal was.”

De affaire van haar man kwam vorig jaar aan het licht toen de gouverneur ineens spoorlos verdween. Hij zei aan het bergbeklimmen te zijn, maar bleek bij zijn flirt in Argentinië te zitten. Opvallend genoeg zit de gouverneur nog steeds op zijn plek, maar hij stelt zich in november niet herkiesbaar.

Lees ook:Familie van overspelige gouverneur vertrekt
Lees ook:‘Michelle Obama meest fascinerend persoon van 2009′
Lees ook:Gouverneur blijft bij Argentijnse geliefde
Lees ook:“Was deze goede president maar een betere man”
Lees ook:De gifbeker is nog niet leeg voor Edwards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.