Peiling: State of the Union goed ontvangen

Sterker nog; de toespraak van de president is héél goed ontvangen. Uit een peiling van CBS News blijkt dat maar liefst 83% van de tv-kijkers de doelstelling van de president, die hij opsomde in zijn speech, steunt.

Hiermee lijkt president Obama zijn ambtstermijn een nieuwe stimulans gegeven te hebben. Voorafgaand aan de State of the Union bleek uit peilingen dat het vertrouwen in de president daalde.

Nu, enkele dagen na de toespraak, is dat dus anders. Zo zegt 76% zijn plannen voor de economie te steunen, voorafgaand aan de toespraak was dit zo’n 50%. Ook wanneer het gaat om de gezondheidszorg (67%) en de oorlog in Afghanistan (74%) steunt een grote meerderheid zijn voorstellen.

Een belangrijk verschil is echter het steunen van een voorstel en het beoordelen van de uitvoering ervan. Uit deze cijfers blijkt dat de Amerikanen zijn ideeën steunen, de grote vraag blijft de komende maanden echter: kan de president het ook waarmaken? Hier zullen de Amerikanen ongetwijfeld kritischer over oordelen.

Lees ook:Amerikanen houden vertrouwen in president Obama
Lees ook:Steun voor oorlog in Afghanistan neemt af
Lees ook:Peiling: Amerikanen positiever over hervormingen
Lees ook:Amerikanen schuiven op naar Democraten
Lees ook:Huis van Afgevaardigden geeft historische voorzet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.