Amerikanen houden vertrouwen in president Obama

Uit een nieuwe peiling blijkt dat een meerderheid van de Amerikanen de president nog steeds steunt. Zo’n 56% zegt het eens te zijn met het pad dat president Obama momenteel bewandeld.

Hoewel zijn approval ratings in het voorjaar nog rond de 65% lagen is het huidige percentage Amerikanen dat hem steunt hoger dan bij zijn voorgangers. Zo had president Reagan na zeven maanden in het Witte Huis de steun van 53% van de bevolking, president Clinton 43%.

Toch blijkt dat de president op meerdere terreinen steun verliest. Uit dezelfde peiling, gehouden door het CBS News en de New York Times, blijkt dat ‘slechts’ 50% de president steunt in zijn economische voorstellen. Dit was in het voorjaar ook veel meer: 61%. Met name het alsmaar verder oplopende begrotingstekort speelt het Witte Huis parten.

Wanneer het gaat over de oorlog in Afghanistan zien we eenzelfde tafereel. Op dit terrein genoot de president in het voorjaar de steun van 56% van de Amerikanen, vandaag de dag is dit 44%. Met name de mogelijkheid dat er nog eens 20.000 militairen naar het oorlogsgebied worden gestuurd valt bij de meeste Amerikanen niet goed.

Lees ook:Peiling: State of the Union goed ontvangen
Lees ook:Steun voor oorlog in Afghanistan neemt af
Lees ook:Peiling: weerstand tegen hervormingen groeit
Lees ook:Peiling: president moet verantwoordelijk nemen
Lees ook:Amerikanen schuiven op naar Democraten

0 reacties op “Amerikanen houden vertrouwen in president Obama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.