Bill O’Reilly versus Jon Stewart

Twee grotere tegenpolen zijn er bijna niet: één van de meest conservatieve presentatoren, Bill O’Reilly, en zijn progressieve collega Jon Stewart. Deze week gingen de twee met elkaar in debat.

O’Reilly, presentator van het succesvolle FOX News-programma The O’Reilly Factor, had Stewart uitgenodigd om te komen debatteren over president Obama’s beleid.

Stewart, het gezicht van de populaire Daily Show op Comedy Central, ging hier uiteraard op in. Hij sprak O’Reilly’s claim dat zijn publiek de president adoreert, en dat er daardoor geen enkel kritiek op diens prestaties is, keihard tegen.

Op zijn beurt stelde Stewart dat FOX News “geen nieuwsorganisatie” mag heten. Ook zou de nieuwszender “terechte zorgen” van mensen omzet in “schrikbeelden”. O’Reilly zag dit uiteraard anders.

De discussie tussen de twee heren is interessant omdat het de verschillen in het Amerikaanse televisielandschap duidelijk weergeeft. Nieuwszenders brengen, naast nieuws, ook opinies. FOX News profileert zich op deze manier aan de rechterkant van het politieke spectrum, MSNBC aan de linkerkant en CNN zit hier tussenin.

Kortom, voor iedereen die zich interesseert in de Amerikaanse televisiewereld is de discussie de moeite van het kijken waard. Hier het eerste deel:

Lees ook:Stewart neemt het op tegen O’Reilly; opnieuw
Lees ook:O’Reilly versus Letterman: de zoveelste ronde
Lees ook:Bill O’Reilly over de positie van president Obama
Lees ook:President Obama: liever feiten dan opinie
Lees ook:Jon Stewart versus Ken Blackwell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.