Daar is Ron Paul weer…

De Republikein is zeer populair onder een grote groep groep conservatieve kiezers. Dit bleek gisteren ook weer: de politicus werd genoemd als belangrijkste presidentskandidaat in 2012.

Uit een peiling, die gehouden werd onder leden van de invloedrijke conservatieve organisatie CPAC, bleek maar liefst 31% Ron Paul te steunen in een eventuele gooi naar het Witte Huis.

Hiermee ontving Paul, die lid is van het Huis van Afgevaardigden, meer steun dan enkele prominente partijgenoten.

Zo ontving Mitt Romney, oud-gouverneur van Massachusetts, 22% van de stemmen. Sarah Palin (7%) en Tim Pawlenty (6%), gouverneur van Minnesota, eindigden op plaats drie en vier.

Paul deed in 2008 ook een gooi naar het Witte Huis. Hij deed het opvallend goed en eindigde op de vierde plaats, na John McCain, Mike Huckabee en Mitt Romney. Hiermee oversteeg hij prominente Republikeinen als Rudy Giuliani en Fred Thompson.

Lees ook:Ron Paul is “meest conservatieve” kandidaat
Lees ook:Wie is het meest op tv?
Lees ook:Ron Paul wint opnieuw debat
Lees ook:Wie krijgt de Christelijke stem?
Lees ook:Peiling: Romney verslaat Obama

Eén reactie op “Daar is Ron Paul weer…

  1. Rene Wagenaar

    Ron Paul, ligt goed bij de EU! Is een fervent tegenstander van de FED! En heeft duidelijk geleerd van Obama’s campagne. Zijn overwinning is mede te danken aan de GrassRoot movement die online- offline acties en bijeenkomsten organiseren. Deze movement gaat wel wat verder dan de TeaParties van Palin (niet qua opruiende teksten, maar wel qua betrokkenheid van personen en groepen).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.