Ron Paul is “meest conservatieve” kandidaat

Ron PaulEcht verassend kan ik het al niet eens meer noemen: de Republikein Ron Paul is volgens een groot deel van een Conservatieve organisatie de enige echte kandidaat die hun gedachtengoed goed verwoord. Uit een zogenaamde 'Straw Poll' blijkt dat hij z'n tegenstanders hiermee veruit overtreft.

De uitgesproken kandidaat is volgens 32% van de ondervraagden degene die het conservatieve gedachtengoed het best naar buiten brengt. Hiermee heeft hij, onder leden van een Conservatieve Leidersschap organisatie, een grote voorsprong op de andere Republikeinen.

Op de tweede plaats kwam namelijk Mitt Romney, met 17% van de stemmen, Duncan Hunter volgt hem op de voet met 15%. De andere Republikeinse kopstukken, waaronder Rudy Giuliani, Fred Thompson en John McCain, kwamen niet eens boven de 10% uit.

Opnieuw goed nieuws voor Paul dus. De Republikein, die in het afgelopen kwartaal maar liefst vijf miljoen dollar ophaalde uit allerlei donaties, maakt zich hard voor het "echte conservatieve" geluid. Hij hamert op een kleine overheid, geen millitaire interventies in andere landen en lagere belastingen. Voor Thompson en Giuliani is deze uitslag helemaal slecht nieuws, zij vechten al weken over wie van de twee er het meest conservatief is. Geen van beide dus, volgens de leden van deze organisatie.

Lees ook:Daar is Ron Paul weer…
Lees ook:Thompson is gevaar voor Giuliani
Lees ook:Ron Paul wint ook Straw Poll in NY
Lees ook:Wie krijgt de Christelijke stem?
Lees ook:Thompson: staten gaan over homohuwelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.