Amerikaanse skiërs maken gouden belofte waar

Het is één van de succesverhalen van de Olympische Spelen tot nu toe: de Amerikaanse skiërs. In totaal hebben deze sporters al acht medailles voor de VS binnengehaald.

Vier jaar geleden, tijdens de Spelen van Salt Lake City, luidde de slogan van de Amerikanen “beste van de wereld”. Maar met slechts twee medailles viel de oogst een beetje tegen.

Men beloofde beterschap. Er werd zelfs een gigantische trainingscomplex nabij Salt Lake City gebouwd.  Dit complex, dat 22,5 miljoen dollar kostte, moest skiërs en snowboarders alle faciliteiten bieden die ze nodig hadden om te trainen voor de wereldtop.

En dat is gelukt. Met de acht medailles, waarvan twee gouden, presteren de Amerikanen boven verwachting. Volgens veel sportcommentatoren steken de sporters elkaar hierdoor ook aan. Successen in het begin van het toernooi hebben teamgenoten volgens hen laten zien dat de top binnen handbereik was.

In totaal hebben de VS nu 24 medailles gewonnen, waarvan 7 gouden, 7 zilveren en tien bronzen. Daarna volgen Duitsland, Noorwegen en Canada. Nederland staat op plaats twaalf.

Lees ook:VS op koers voor koppositie bij Spelen
Lees ook:McCain in de problemen door 95-jarige moeder
Lees ook:Nieuwe ‘sportieve’ commercial Romney
Lees ook:NBC maakt fors verlies op Winterspelen
Lees ook:Romney sluit Europese rampreis positief af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.