Amerikaanse media staan stil bij “premier Wilders”

Ook in de VS is de aardverschuiving in het Nederlandse politieke landschap doorgedrongen. De winst van de Partij voor de Vrijheid in Almere en Den Haag, plus de landelijke peiling waarin de PVV als grootse uit de bus kwam, zijn voer voor politieke commentatoren.

Want hoewel veel media de PVV als “xenofoob” en “extreem-rechts” bestempelen, concluderen ze allemaal één ding: de partij kan weleens de grootste worden.

En dat betekent dat Geert Wilders kans maakt om de volgende minister-president van Nederland te worden. De PVV-leider herhaalde deze mogelijkheid dit weekend ook nog eens tijdens zijn bezoek aan het Britse parlement.

Het feit dat de PVV de grootste partij van Nederland kan worden zou de Amerikanen direct moeten laten zien dat de partij helemaal niet racistisch of xenofoob is. Veel Nederlandse media menen ook nog steeds dat 25% van de bevolking in Almere bestaat uit blanke, laag-opgeleidde mannen. Niet erg realistisch, maar goed.

Amerikaanse media danken het succes van de PVV vooral aan de “moeheid” van de Nederlanders met de “gouden middenweg”, die in ons polderlandschap altijd gezocht moet worden.

Toch betwijfelen veel commentatoren of andere partijen, zoals het CDA en de VVD, zouden willen dienen onder een kabinet-Wilders. “Dat resultaat zou Wilders in de positie brengen waarbij hij een minderheidskabinet zou steunen, zonder deel uit te maken van een coalitie”, aldus CBS News.

Hoewel Amerikaanse media de “geblondeerde politicus” uiterst serieus nemen, en hem dus noemen als mogelijke nieuwe premier, begrijpen ze zijn succes niet: “De verkiezingen voor de gemeenteraad, die zouden moeten gaan over parkeertarieven en hondenbelastingen, gingen nu ineens over de Islam.”

Ik denk dat het tijd wordt dat “premier Wilders” weer eens een bezoek brengt aan Bill O’Reilly of Glenn Beck, want zijn succes wordt in de VS nog steeds niet altijd goed begrepen.

Lees ook:Cohen: van burgermeester naar premier?
Lees ook:Amerikaanse media noemen vooral “extreem-rechts”
Lees ook:Geert Wilders “uitgejoeld” in Philadelphia?
Lees ook:Jaaroverzicht: Nederland in de VS
Lees ook:Val van kabinet ook nieuws in VS

4 reacties op “Amerikaanse media staan stil bij “premier Wilders”

  1. mo

    hopelijk word wilders geen minister-president dan zou een ramp zijn als die wilders minister-president word

      /   Beantwoorden  / 
  2. Izz ad-Din RUhulessin

    “Het feit dat de PVV de grootste partij van Nederland kan worden zou de Amerikanen direct moeten laten zien dat de partij helemaal niet racistisch of xenofoob is. ”

    Lol, deze uitspraak zegt veel over de racistische superioriteitsgevoelens die kennelijk spelen bij de auteur. “Wij Nederlanders hebben het niet in ons om racistisch te zijn”.

      /   Beantwoorden  / 
  3. sienoniem

    Hij wordt ook wel erg zwart gemaakt. Dat gaat nu ook meespelen. De vele potentiele pvv kiezers hebben er schoon genoeg van niet serieus te worden genomen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.