Democraten zien de zon weer schijnen

“De lente komt eraan”, zei president Obama gisteren. Maar niet alleen de buitentemperatuur stijgt, ook in in het Capitool werd het een stuk aangenamer. Gisteren werd namelijk bekend dat de zorghervormingen het begrotingstekort flink terugdringen.

En dat is nieuws waar de Democratische partij zeer content mee is. Ook president Obama reageerde verheugd.

Want vooralsnog was één van de belangrijkste speerpunten van de Republikeinen, die fel tegen de hervormingen zijn, dat het begrotingstekort alleen maar verder zal oplopen.

Maar rekenkamer van het Congres, die onpartijdig is, spreekt dit dus tegen. Volgens de rekenkamer halen de hervormingen het begrotingstekort de komende tien jaar met 130 miljard dollar naar beneden. Daarna wordt het nog interessanter: na 20 jaar zal het 1,2 triljard dollar besparen.

Tevens werd bekend dat de hervormingen de komende tien jaar zo’n 940 miljard dollar zullen kosten. Een enorm bedrag, maar nog altijd veel minder dan de “ruim één triljard” waar de Republikeinse partij voor waarschuwde.

De Democraten zijn momenteel druk bezig om genoeg stemmen in het Huis van Afgevaardigden te verzamelen om de hervormingsvoorstellen nog één keer goed te keuren. Lees hier meer over de procedures hiervan.

Het Witte Huis hoopt dat dit vandaag nog lukt. Later vandaag dus meer nieuws over de gezondheidszorg.

Lees ook:Strijd om gezondheidszorg gaat nieuwe fase in
Lees ook:‘Kosten van nieuw zorgstelsel boven de triljard’
Lees ook:Californië, New York en Florida: problematische staten
Lees ook:Opnieuw recorduitgaven, gevolg: een recordtekort
Lees ook:Wall Street strooide met geld in het Congres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.