President Obama schrapt trip naar Azië

De climax rond de hervormingen voor de gezondheidszorg lijkt alsmaar groter te worden; zelfs het staatsbezoek aan Azië en Australië is komen te vervallen. Dit omdat de president onmisbaar is om het wetsvoorstel door het Congres te krijgen.

Het staatsbezoek, dat maandag zou beginnen, werd eerder deze week al enkele dagen uitgesteld vanwege het getouwtrek rondom de zorg.

Nadat duidelijk werd dat de Democratische partij voor zondagavond waarschijnlijk nog geen overeenstemming bereikt zal hebben, is besloten het bezoek in zijn geheel te schrappen.

Om het wetsvoorstel door het Huis van Afgevaardigden te krijgen moeten minstens 218 Democraten voor de wet stemmen. Hoewel de partij 255 zetels heeft is dit makkelijker gezegd dan gedaan; veel Democraten zijn bang om in november, wanneer er tussentijdse congresverkiezingen zijn, afgestraft te worden wanneer ze het voorstel steunen.

En dus maken Democratische leiders, waaronder president Obama, overuren om zoveel mogelijk partijgenoten te overtuigen om voor het wetsvoorstel te stemmen.

Lukt dit, dan gaat het voorstel voor een laatste goedkeuring naar de Senaat. Hier lijkt wel een meerderheid van 51 senatoren de hervormingen te zullen steunen.

Het Witte Huis dacht aanvankelijk voor zondagavond de hervormingen op president Obama’s bureau te hebben, maar met het schrappen van het staatsbezoek denkt men hier dus inmiddels anders over. Wordt vervolgd.

Lees ook:De zorg is door het Huis; wat nu?
Lees ook:Huis stemt in met hervormingen gezondheidszorg
Lees ook:Hervormingen gezondheidszorg lopen eerste deuk op
Lees ook:Washington is in de ban van het “r-woord”
Lees ook:“Een belangrijke stap voorwaarts”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.