Nederlandse woede om generaal landt in VS

De keiharde reacties in ons land op de oud-generaal Sheehan, die zei dat de genocide in Bosnië mede veroorzaakt werd door Nederlandse homoseksuele militairen, is ook in de VS groot nieuws.

In een reactie zei premier Balkenende dat de uitspraak “onverantwoordelijk” was en “nooit gedaan” had mogen worden. Veel Amerikaanse media maakten melding van de reactie van onze premier.

Zo spreekt CBS News over een “keiharde reactie” van de Nederlanders na de beladen uitspraak. Op CNN werd minister van Buitenlandse Zaken Verhagen uitgebreid aan het woord gelaten om zijn reactie te geven.

De uitlating van de voormalige generaal werd deze week gedaan in het Amerikaanse Congres. Hier worden allerlei experts, waaronder dus oud-generaals, geïnterviewd over het effect van homo’s in het leger. Binnenkort stemt het Congres over een voorstel om dit toe te laten.

President Obama wil Don’t Ask Don’t Tell, een regeling waarbij er in het leger niet gesproken wordt over de geaardheid van militairen, afschaffen.

In dit kader zei Generaal Sheehan dat de enorme moordpartijen in Bosnië in de jaren ’90, die gebeurde nadat Nederlandse militairen de controle in dit gebeid verloren, “mede ontstonden” door de aanwezigheid van Nederlandse homo’s. Gelukkig weerlegden Amerikaanse media deze uitspraak zelf ook:

Lees ook:Minder oppositie in het leger tegen homo’s
Lees ook:Minister Gates versoepelt regels voor homo’s
Lees ook:‘Verbod homo’s in leger in strijd met grondwet’
Lees ook:Congres luistert naar argumenten voor afschaffen DADT
Lees ook:Plan voor terugtrekking uit Afghanistan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.