Congres luistert naar argumenten voor afschaffen DADT

Deze regeling, Don’t Ask Don’t Tell, zorgt ervoor dat er in het leger niet over de seksuele geaardheid van militairen gesproken wordt. Deze week bezoeken belangrijke generaals het Congres om hun licht te laten schijnen over de regeling.

President Obama wil DADT afschaffen, maar het Congres is verdeeld. Vandaar dat enkele belangrijke generaals, gestuurd door de president, de politici moeten overtuigen.

Vooral veel Republikeinen zijn tegen het afschaffen van DADT. Ze menen dat het openlijk laten dienen van homo’s voor onrust onder de troepen kan zorgen. Bovendien vinden ze dat, nu het leger verwikkeld is in twee oorlogen, er geen grote beleidswijzigingen doorgevoerd moeten worden.

Deze week zal duidelijk worden of de generaals de leden van het Congres kunnen overtuigen. Ook de minister van de Defensie Robert Gates, een Republikein, zal proberen de congresleden te overtuigen.

President Clinton stelde Don’t Ask Don’t Tell in de jaren ’90 in, nadat hij eerder juist beloofd had homo’s openlijk in het leger te laten dienen. Laten we hopen dat dit rare compromis dit jaar tot een einde komt. Immers: you don’t have to be straight to shoot straight.

Lees ook:Successen voor president Obama
Lees ook:Ook Colin Powell wil homo’s in het leger
Lees ook:Pentagon: geen gevaar met homo’s in leger
Lees ook:‘Akkoord afschaffing DADT op handen’
Lees ook:Is Defensie klaar voor homo’s?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.