Is president Karzai aan de drugs?

Volgens een oud-afgevaardigde van de Verenigde Naties is de Afghaanse president verslaafd aan drugs, waardoor hij soms niet alles meer op een rijtje heeft. De uitspraak komt nadat het Witte Huis dreigt een bezoek van Karzai, dat binnenkort moet plaatsvinden, af te zeggen na enkele pittige uitspraken.

Het cancelen van Hamid Karzai’s bezoek zou een enorme diplomatische tik zijn.

Het Witte Huis is not amused nadat de Afghaanse president onlangs suggereerde dat de VN zich onjuist bemoeide met het verkiezingsproces in zijn land. Tevens dreigde hij de Taliban te steunen wanneer het Witte Huis de druk op hem, om meer te doen tegen de Taliban, verder zou opvoeren.

Volgens de oud-gezant van de VN, Peter Galbraith, reageert de president soms “erg emotioneel” omdat hij een zekere voorkeur heeft voor één van de “meest bekende exportproducten” van zijn land.

Intussen maakt de openlijke kritiek van het Witte Huis duidelijk dat de relaties tussen beide landen onder druk staan. Het is voor Karzai van groot belang dit zo snel mogelijk te herstellen, want mede dankzij de VS bekleedt Karzai het hoogste ambt in Afghanistan.

Lees ook:Mogelijk extra troepen richting Afghanistan
Lees ook:Wie zei wat op zondag; 25 oktober
Lees ook:Meer Afghanen gedood door NAVO-soldaten
Lees ook:President Obama’s speech in Afghanistan
Lees ook:Voorjaarsoffensief in Afghanistan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.