Mogelijk extra troepen richting Afghanistan

Het Witte Huis overweegt om nog eens tienduizenden militairen naar Afghanistan te sturen. Volgens minister van Defensie Robert Gates is dit nodig om de beslissende tik aan de Taliban uit te delen.

Begin dit jaar stuurde president Obama al eens 21.000 extra Amerikanen naar het oorlogsgebied. Volgens de president is de oorlog in Afghanistan het belangrijkste front in de strijd tegen terrorisme, vandaar dat hij de druk opschroefde.

Maar volgens geheime documenten, al ingezien door minister Gates, zouden er nog steeds te weinig troepen in het land gestationeerd zijn. Volgens het ministerie heeft de NAVO de missie in Afghanistan vanaf dag één onderschat. Om de Taliban uit te schakelen moet de druk nu nog eens extra worden opgevoerd.

Dit plaatst president Obama in een lastige situatie. De oorlog in Afghanistan verliest in de VS aan populariteit, en datzelfde geldt voor president Obama zelf. Bovendien wil hij nu juist de nadruk leggen op binnenlandse thema’s als de gezondheidszorg.

Toch zal de president waarschijnlijk beslissen de extra troepen naar het land te sturen. Wanneer er sprake zal zijn van progressie zal de steun voor de oorlog wellicht weer toenemen.

Lees ook:Druk op president Obama neemt toe
Lees ook:Wie zei wat op zondag; 18 oktober
Lees ook:Meer militairen gedood in Afghanistan
Lees ook:President Obama’s speech over Afghanistan
Lees ook:Clinton: meer hulp van NAVO-partners

0 reacties op “Mogelijk extra troepen richting Afghanistan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.