Bevolking van Arizona staat achter immigratiewet

Hoewel de nieuwe wet zeer controversieel is in grote delen van de VS staat de bevolking van Arizona achter de maatregel. Maar liefst 60% zegt de wet te steunen.

Volgens veel politici is de wet racistisch. Zo zei president Obama dat de wet tegen “alle normen en waarden” van de VS ingaat. Toch denken inmiddels vijf andere staten, waaronder Texas, eraan om een kopie van de wet in te voeren.

Arizona’s nieuwe immigratiewet, die vorige week werd ingesteld, zorgt ervoor dat iedereen zijn of haar identiteitsbewijs moet tonen wanneer agenten vermoeden dat diegene een illegale immigrant is. Volgens critici is de wet discriminerend omdat agenten hierbij vaak afgaan op iemands huidskleur.

Toch zeggen veel inwoners van Arizona: jullie in Washington D.C. hebben makkelijk praten, wij hebben met de problemen te maken. Zo kwamen er de afgelopen zes maanden maar liefst 700.000 illegalen Arizona binnen middels de grens met Mexico.

De keiharde wet van Arizona is volgens diens gouverneur noodzakelijk omdat de federale regering niets doet. Dit komt omdat de Democraten en Republikeinen – zoals gewoonlijk – lijnrecht tegenover elkaar staan. Een nieuwe, landelijke immigratiewet is dus nog ver weg.

Lees ook:Arizona creëert politieke noodzaak voor hervormingen
Lees ook:Gouverneur van Arizona bezoekt het hol van de leeuw
Lees ook:‘Latino’s verlaten Arizona vanwege immigratiewet’
Lees ook:Immigratiewet Arizona vindt bijval
Lees ook:‘Virginia volgt Arizona met immigratiewet’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.