Arizona creëert politieke noodzaak voor hervormingen

De nieuwe immigratiewet van deze staat heeft voor flink wat commotie gezorgd in de VS. De controversiële wet maakt opnieuw duidelijk dat de federale overheid zo snel mogelijk iets moet doen aan het immigratiebeleid.

Want volgens schattingen tellen de VS zo’n vijftien miljoen illegalen. Vooral zuidelijke staten als Arizona en Texas kampen met dit probleem.

Daarom tekende de gouverneur van Arizona dit weekend een wet die ervoor zorgt dat iedereen zijn of haar identiteitsbewijs moet tonen wanneer agenten vermoeden dat diegene een illegale immigrant is. Volgens critici is de wet discriminerend omdat agenten hierbij vaak afgaan op iemands huidskleur.

De wet maakt opnieuw duidelijk dat de regering in Washington een landelijke aanpak tegen dit probleem moet introduceren. Het probleem is echter dat de Democraten en Republikeinen – zoals gewoonlijk – lijnrecht tegenover elkaar staan. Een nieuwe immigratiewet is er dus niet zomaar.

Ondertussen zijn de inwoners van Arizona op z’n zachtst gezegd verdeeld. Een groot deel is blij dat er nu eindelijk iets gebeurd, een ander deel voelt zich juist gediscrimineerd:

President Obama was één van de politici die de immigratiewet bekritiseerde. Volgens de president schaadt de wet Amerika’s meest fundamentele normen en waarden:

Lees ook:Bevolking van Arizona staat achter immigratiewet
Lees ook:Gouverneur van Arizona bezoekt het hol van de leeuw
Lees ook:Arizona dreigt het licht uit te doen in L.A.
Lees ook:Grensbeveiliging opgeschroefd: 600 miljoen extra
Lees ook:Controversiële immigratiewet getekend in Arizona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.