Ook de VS gaan voor het WK van 2018

Terwijl Ruud Gullit voor Nederland en België het wereldkampioenschap voetbal van 2018 – of 2022 – probeert binnen te slepen zitten alle andere landen niet stil. Ook de VS zijn namelijk in de race.

Evenals ons land heeft ook de Amerikaanse organisatie, waarvan niemand minder dan filmmaker Spike Lee het gezicht is, een mooi boekwerk in elkaar gezet dat aan de FIFA gepresenteerd wordt.

Hoewel Nederland en België vooral onze compactheid als unique selling point zien proberen de VS juist het tegenovergestelde; de enorme grootte maakt het land uitstekend geschikt als organisator van het grootste sporttoernooi ter wereld.

Daarbij benadrukt de organisatie de enorme voordelen voor de VS zelf; miljarden dollars aan inkomsten, een flinke impuls voor de toeristenbranche en tienduizenden extra banen. Kortom: een flink economisch stimuleringspakket.

In het ontbijtprogramma Good Morning America, op de zender ABC, presenteerde de Amerikaanse organisatie haar bid. Zie hier wat onze concurrent allemaal te bieden heeft:

Naast Nederland en België en de VS proberen onder andere Spanje en Portugal, Australië, Engeland en Rusland het WK binnen te halen. In december van dit jaar doet de FIFA een uitspraak over de toernooien.

Lees ook:Maakt Nederland kans op het WK van 2018?
Lees ook:Onderonsje met Blatter over WK 2018
Lees ook:Werkloosheid stijgt naar 9,8%
Lees ook:Ook VS in spanning voor WK Bid
Lees ook:Wie blijven er over in Afghanistan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.