Maakt Nederland kans op het WK van 2018?

Volgens veel media heeft ons land een uitstekende indruk achtergelaten nadat Johan Cruyff en Ruud Gullit het HollandBelgiumBid op de fiets aan FIFA-voorzitter Sepp Blatter presenteerden. Maar maken we echt een kans?

De VS doen namelijk ook een gooi; men stuurde filmmaker Spike Lee naar Zurich. De Engelsen stuurden hun nationale held David Beckham.

Om een beeld van de kansen te krijgen maakte de BBC een overzicht van de kansen die de landen hebben om het wereldkampioenschap van 2018 binnen te halen. Het toernooi van 2022, waar Nederland en België ook een gooi naar doen, werd buiten beschouwing gelaten.

Volgens de Britse omroep maakt Australië de beste kans op het toernooi, gevolgd door – hoe kan het ook anders – Engeland. Daarna volgt het gezamenlijke bid van Spanje en Portugal. Rusland eindigt op plaats vier.

Nederland en België staan volgens de BBC op de vijfde plaats. Voordelen zijn onze milieuvriendelijke aanpak en het succes van Euro 2000. Nadeel volgens de Britten: de vele werkzaamheden die nog verricht moeten worden, zoals het uitbouwen van onze stadions.

Toch denkt de omroep dat de VS een nog kleinere kans maken; het land heeft immers het WK van 1994 nog georganiseerd. Tevens zou de FIFA het toernooi in 2018 liever naar Europa willen halen.

Lees ook:Ook VS in spanning voor WK Bid
Lees ook:Ook de VS gaan voor het WK van 2018
Lees ook:Jaaroverzicht: Nederland in de VS
Lees ook:Onderonsje met Blatter over WK 2018
Lees ook:‘NAVO legt zich neer bij Nederlands vertrek’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.