Gouverneur blijft bij Argentijnse geliefde

Mark Sanford, de geplaagde gouverneur van North Carolina, zegt herenigd te zijn met zijn Argentijnse vlam. Met haar bedroog hij vorig jaar zijn vrouw, van wie hij inmiddels gescheiden is.

Toen Sanford vorig jaar plotseling van de aardbodem verdwenen leek begonnen Amerikaanse media een zoektocht. Voorlichters van de gouverneur zeiden dat hij een boswandeling maakte.

Sanford bleek echter in Argentinië te zitten. Met het gouverneursvliegtuig vloog hij naar zijn vriendin, zijn vrouw en drie kinderen achterlatend. Hoewel Sanford zijn termijn als gouverneur uitdient tot november is hij al zijn politieke geloofwaardigheid sindsdien volledig kwijt.

Opmerkelijk genoeg bleef zijn vrouw niet aan zijn zijde, iets dat vaker wél dan niet gebeurd in de Amerikaanse politiek. In plaats daarvan vroeg ze een scheiding aan en schreef ze een openhartig boek over hun relatie.

En dat is achteraf maar goed ook. Want inmiddels is Sanford herenigd met zijn vriendin. Hij liet haar overvliegen naar Florida, waar ze momenteel samen vakantie vieren.

Lees ook:Familie van overspelige gouverneur vertrekt
Lees ook:Jenny Sanford breekt met traditie
Lees ook:“Waar is Molly?”
Lees ook:‘Michelle Obama meest fascinerend persoon van 2009′
Lees ook:Verliest New York opnieuw een gouverneur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.