Carrière van McChrystal hangt aan zijden draadje

President Obama heeft de generaal naar het Witte Huis ontboden nadat hij zeer denigrerende opmerkingen maakte over de president en diens collega’s. Hoewel Stanley McChrystal inmiddels zijn excuses aangeboden heeft is het nog maar de vraag of dit zijn carrière kan redden.

Waarschijnlijk niet; de opmerkingen waren immers zo respectloos dat een ontslag zeker tot de mogelijkheden behoort.

In een interview met het magazine Rolling Stone zei de generaal, die momenteel het gezag voert in Afghanistan, “teleurgesteld” te zijn in de communicatie met de president.

Tevens zei hij dat het anti-terrorismeplan van vice-president Biden zal leiden tot “Chaosistan”, waarna hij er de grap aan toevoegde: “Joe Biden, wie is dat?”

Enkele medewerkers van de generaal, die het magazine ook ondervroeg, maakten het zowaar nog bonter. Zo noemde ze een ontmoeting met een Franse minister in het Witte Huis “fucking gay”. Volgens Rolling Stone waren veel andere opmerkingen “niet geschikt om af te drukken”.

Morgenochtend vindt in het Witte Huis een wekelijkse bespreking over de oorlog in Afghanistan plaats. McChrystal, die normaal via het internet aan de vergadering meedoet, is ontboden af te reizen naar Washington.

Lees ook:Onzekerheid over oorlog in Afghanistan neemt toe
Lees ook:Het interview van generaal McChrystal
Lees ook:‘VS blijven langer in Afghanistan’
Lees ook:Wat zijn de beste nummers ooit geschreven?
Lees ook:Generaal McChrystal krijgt alle macht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.