Deal over belastingverlaging op handen

John Boehner, de Republikeinse leider in het Huis van Afgevaardigden, zegt bereidt te zijn een belastingverlaging voor Amerika’s allerrijksten te laten varen. Hij komt hiermee president Obama tegemoet, die enkel belastingverlagingen voor de onder- en middenklasse wil.

Met deze verzoenende uitspraak lijkt er een einde te komen aan maanden van debat over de Bush Tax Cuts.

Deze belastingverlagingen, ingesteld door president Bush in 2001, lopen volgend jaar af. President Obama wil de verlagingen verlengen, maar niet voor de 2% rijkste inwoners. De Republikeinen willen dit wel, maar lijken nu, onder druk van een veto van de president, toch te willen buigen.

“Het verhogen van de belastingen in een slechte economie is niet goed voor ons land”, aldus de Republikein. “Ik wil iets doen voor iedereen die belasting betaald, ook degene die meer dan 250.000 dollar per jaar verdienen. Maar als we geen betere deal krijgen, sta ik deze niet in de weg.”

De draai van Boehner komt vlak voor de congresverkiezingen van twee november aanstaande. De Republikein hoopt met zijn verzoening, die overigens nog niet zeker is, te voorkomen dat zijn partij het verwijt krijgt iedere vorm van belastingverlagingen in de weg te staan.

Lees ook:Nieuwe clash dreigt: moeten de belastingen omhoog?
Lees ook:Hoogste inkomens moeten inleveren
Lees ook:Peiling: belastingverlaging allerrijksten afschaffen
Lees ook:Beide kandidaten zien overheidstekort teruglopen
Lees ook:Belastingverlaging? Ik weet van niks…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.