FOX verslaat concurrenten met overmacht

Hoewel veel Nederlanders er niets van begrijpen is het toch zo: FOX is verreweg de best bekeken nieuwszender van de VS. Ook de meest recente cijfers laten dit zien.

In Nederland hebben we alleen RTL Z en de herhalingen van het NOS Journaal, maar in de VS vindt er een keiharde strijd om de kijkers plaats tussen de dagelijkse nieuwszenders.

Het zogenaamde FOX News Channel scoort verreweg het best; gemiddeld kijken er dagelijks 1,9 miljoen Amerikanen naar de zender. Concurrenten als MSNBC (470.000) en CNN (430.000) blijven ver achter.

De overmacht van FOX begint al ‘s ochtends. Het luchtige ontbijtprogramma FOX & Friends trok in de eerste twee weken van september ongeveer één miljoen kijkers. Programma’s als Morning Joe, van CNBC (430.000) en het CNN-programma American Morning (300.000) scoren beduidend lager.

Ook tijdens de avondprogrammering trekt FOX verreweg de meeste kijkers. Om vijf uur ‘s avonds scoort succespresentator Glenn Beck maar liefst 1,7 miljoen kijkers. Een goed actualiteitenprogramma als The Situation Room van CNN blijft steken op 500.000. En Hardball, de talkshow van Chris Matthews, komt niet verder dan een score van 470.000.

Dit loopt verder uit wanneer Bill O’Reilly om acht uur zijn O’Reilly Factor presenteert: hier kijken dagelijks 2,5 miljoen mensen naar. Countdown, het programma van de progressieve CNBC-presentator Chris Olbermann, scoort op hetzelfde tijdstip 960.000. Op CNN kijken er tegelijkertijd slechts 500.000 mensen naar Rick’s List.

De cijfers spreken voor zich: FOX News is verreweg de best bekeken nieuwszender van de VS. Vandaar ook dat ik op mijn blog veel aandacht besteed aan de programma’s van Bill O’Reilly en Glenn Beck. Ze hebben simpelweg een enorme invloed.

Lees ook:Wie is Glenn Beck?
Lees ook:Rechtse commentatoren boeren het best
Lees ook:Het blijft rommelen bij CNN
Lees ook:Hoe gevaarlijk is Glenn Beck?
Lees ook:Paniek bij CNN: dramatische kijkcijfers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.