Jon Stewart hoopt “extremisme” te beëindigen

Wat Glenn Beck kan, kan ik ook, moet Jon Stewart gedacht hebben. De presentator van de succesvolle Daily Show is van plan om op 30 oktober een bijeenkomst in Washington te houden; de Rally To Restore Sanity.

Oftewel: de Million Moderate March. Het doel: een eind maken aan het “extremisme dat de Amerikaanse politiek momenteel gijzelt”, aldus Stewart. Hij hoopt – heel ambitieus – honderdduizenden mensen op de been te krijgen.

De rally is een ludieke actie in navolging van de Rally to Restore America, twee weken terug. Conservatief Amerika protesteerde toen, onder leiding van Sarah Palin en FOX News-presentator Glenn Beck, tegen president Obama’s beleid. De bijeenkomst vormde een climax van rechtse protesten tegen de president.

Hoewel er ongeveer 100.000 mensen op de rally afkwamen blijft dit volgens Stewart een “klein maar luidruchtig conservatief deel” van de Amerikaanse samenleving dat president Obama als communist bestempelt. Op eenzelfde manier als linkse actievoerders president Bush een oorlogscrimineel noemen.

Vandaar dat de grappige presentator dit najaar, wanneer hij toch in Washington is wegens de tussentijdse congresverkiezingen van twee november, zijn eigen rally houdt. Bekijk hier zijn aankondiging:

The Daily Show With Jon Stewart Mon – Thurs 11p / 10c
Rally to Restore Sanity
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor Tea Party

Wellicht is het allemaal slechts één grote grap, dat kan natuurlijk ook. Toch komt de aankondiging van Stewart op een goed tijdstip; de huidige tegenstellingen zorgen er namelijk voor dat iedere verstandige discussie over het te voeren beleid onmogelijk gemaakt wordt.

Lees ook:John Stewart gokt op zijn ‘Rally For Sanity’
Lees ook:Heeft de ‘Rally For Sanity’ invloed?
Lees ook:Complete toespraak van Stewart
Lees ook:President Obama bezoekt de Daily Show
Lees ook:Twee miljoen kijkers voor ‘Rally For Sanity’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.