John Stewart gokt op zijn ‘Rally For Sanity’

“Nee, het is geen grap”, aldus Jon Stewart. De presentator van de Daily Show hoopt met zijn Rally For Sanity, gepland op dertig oktober in Washington D.C., het extremisme in de Amerikaanse politiek een halt toe te roepen. En als het even kan hoopt hij meer mensen op de been te krijgen dan zijn grote rivaal Glenn Beck.

Beck, één van de meest succesvolle presentatoren van FOX News, organiseerde enkele weken geleden samen met rechtse politici de Rally to Restore America. Er waren vooral veel aanhangers van de uiterst conservatieve Tea Party aanwezig, waaronder Sarah Palin.

Amerikaanse media schatten het aantal aanwezigen op ongeveer 90.000. Beck zelf telde er 800.000. Kortom: flink wat onenigheid.

Stewart hoopt op nog meer aanwezigen, hij heeft zijn rally al omgedoopt tot de Million Moderate March; doelend op het feit dat het grote, zwijgende deel van de Amerikanen helemaal niet zo extreem is.

Gisteren stond Stewart in zijn Daily Show opnieuw stil bij de rally, die flink wat media-aandacht in de VS heeft gegenereerd:

The Daily Show With Jon Stewart Mon – Thurs 11p / 10c
Rally to Restore Sanity Advice
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor Tea Party

Overigens zijn de tweets van de officiële Rally For Sanity-Twitter tot nu toe vooral grappig. Zo adviseert de organisatie bezoekers een winterjas aan te trekken: “Het kan best koud zijn, het is immers herfst.” De reactie op het feit dat Oprah Winfrey over de rally twitterde was kort maar krachtig: holy crap!

Lees ook:Jon Stewart hoopt “extremisme” te beëindigen
Lees ook:Heeft de ‘Rally For Sanity’ invloed?
Lees ook:President Obama bezoekt de Daily Show
Lees ook:Complete toespraak van Stewart
Lees ook:Twee miljoen kijkers voor ‘Rally For Sanity’

Eén reactie op “John Stewart gokt op zijn ‘Rally For Sanity’

  1. Asehpe

    Wie weet het… misschien gaan de Amerikanen goed gebruik maken van deze gelegenheid om te laten zien hoe ze inderdaad de wereld zien. Niet door extreemrechtse (of -linkse) brillen, maar met hun eigen ogen. Here’s hoping.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.