Bush twijfelde over dumpen Cheney

President Bush zegt in 2004 getwijfeld te hebben over het aanhouden van Dick Cheney als zijn vice-president. De president zou een veelgehoorde kritiek, dat Cheney aan de touwtjes zou trekken in plaats van hijzelf, zat zijn.

Toen in 2004 zijn herverkiezingen voor de deur stond overwoog de president Cheney in te ruilen voor senator Bill Frist, destijds leider van de Republikeinse partij.

Uiteindelijk besloot Bush zijn vice-president te vragen aan te blijven; Cheney accepteerde. “Ik had Cheney niet gevraagd om een politiek pluspunt te zijn, maar om me te helpen. En dat deed hij”, aldus president Bush.

Bush schrijft dit in zijn autobiografie Decision Points, dat op 9 november verschijnt. De New York Times kreeg het werk alvast in handen en publiceerde enkele onthullingen. Decision Points gaat over twaalf beslissingsmomenten uit het leven van Amerika’s 43e president; van het stoppen met drinken tot en met het besluit om Irak binnen te vallen.

In het boek zegt Bush tevens een “ziek gevoel” overgehouden te hebben aan zijn trage reactie nadat orkaan Katrina de stad New Orleans deed overstromen.

Lees ook:President Bush lanceert autobiografie
Lees ook:Memoires van president Bush “onthullend”
Lees ook:USA-boeken voor de feestdagen
Lees ook:Cheney waarschuwt voor “zwakke” president
Lees ook:Cheney wist van niets…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.