Cheney waarschuwt voor “zwakke” president

Terwijl president Bush zich in stilte hult blijft zijn vice-president kritiek spuien op president Obama. Gisteren zei de voormalige VP dat de president “zwakte” toont door maandenlang over zijn nieuwe strategie voor Afghanistan na te hebben moeten denken.

Volgens Dick Cheney, die vice-president was van 2001 tot en met 2009, maakt president Obama zijn beslissing om tienduizenden extra militairen naar Afghanistan te sturen voor “politieke redenen”. Ook zou de president een “draaikont” zijn.

“Elke keer dat hij een beslissing uitstelt, draait of debatteert vraag ik me af of hij uiteindelijk wel achter zijn beslissing staat”, aldus de voormalige VP. Cheney doelt op het feit dat president Obama drie maanden de tijd nam om zijn nieuwe strategie kenbaar te maken.

Volgens het Witte Huis komt dit doordat de president de oorlog in Afghanistan binnen enkele jaren wil beëindigen. De maanden van beraad waren nodig om een exit-strategie te ontwerpen.

Het antwoord van het Witte Huis dat president Obama er lang over na moet denken omdat president Bush er een zooitje van heeft gemaakt doet Cheney af als onzin. Op de vraag of dit zo is antwoordde hij simpelweg: “Dat denk ik niet.”

Enkele weken terug zei Cheney al dat president Obama de VS voor schut zet door te buigen voor andere wereldleiders, waaronder het keizerlijke echtpaar van Japan.

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:‘Beslissing omtrent Afghanistan komt snel’
Lees ook:President Obama geeft nieuwe orders voor Afghanistan
Lees ook:Cheney: president Obama ontkent “oorlog”
Lees ook:Bush twijfelde over dumpen Cheney
Lees ook:Kijktip: Compleet van de Wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.