“Ik overweeg om voor presidentschap te gaan”

Eindelijk is het hoge woord eruit: Sarah Palin overweegt een gooi te doen naar het Witte Huis. “Ik denk er momenteel over na”, zegt ze in een interview met de New Yorker.

De geruchten zoemden al langer de rond, maar nu heeft de Republikeinse politica het dan ook bevestigd. “Momenteel overleg ik de mogelijkheid met mijn familie”, aldus Palin. “Ze zijn het belangrijkst voor mij, en hebben allemaal een stem.”

Het is niet onlogisch dat ze dit nu met haar familie bespreekt; de race om het Witte Huis begint immers langzaam op gang te komen. Begin volgend jaar zullen de eerste politici binnen de Republikeinse partij naar verwachting hun kandidatuur bekend maken. De eerste debatten zijn ook al gepland.

Niet iedereen binnen de Republikeinse partij is blij met de mogelijke kandidatuur van Palin. Men is bang dat ze, hoewel mateloos populair binnen de conservatieve kern van de partij, veel kiezers in het midden zal afschrikken. Dit gebeurde ook veel Tea Party-kandidaten bij de congresverkiezingen, waardoor ze verloren.

Overigens gaf Palin toe niet van alle beleidsterreinen veel verstand te hebben. “Maar er zijn meer dingen belangrijk bij het presidentschap”, aldus Palin.

Lees ook:Campagne voor 2012 komt op gang
Lees ook:“Ik hoop dat ze in Alaska blijft”
Lees ook:Palin en McCain voeren weer samen campagne
Lees ook:Arme McCain; Palin bleek toch niet zo’n slimme keuze
Lees ook:Wat is Sarah Palin van plan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.