Prominente Republikeinen verdeeld over deal

Het verlengen van de Bush Tax Cuts, ook voor de allerrijkste Amerikanen, is iets dat vrijwel alle Republikeinen willen. Toch zijn de belangrijkste presidentskandidaten voor 2012 verdeeld.

Zo meldde ik gisteren al dat Mitt Romney in de USA Today schreef dat het compromis, waarin overigens ook twee miljoen werkloosheidsuitkeringen verlengd worden, “onverantwoord” is.

Maar gek genoeg noemde hij niet het hoge prijskaartje (850 miljard dollar) als belangrijkste reden; maar het feit dat de deal slechts twee jaar geldig is. Volgens Romney zorgt dit voor onzekerheid bij bedrijven en particulieren.

Naast Romney geldt ook Sarah Palin als één van de belangrijkste – mogelijke – presidentskandidaten in 2012. Ook Palin is fel tegen de deal; terwijl haar partijgenoten (en tevens mogelijke kandidaten) Mike Huckabee, Newt Gingrich en Tim Pawlenty de deal wel steunen.

Kortom: het eerste debat binnen de Republikeinse partij over een groot vraagstuk is losgebarsten. Ik heet u alvast van harte welkom bij de start van de campagne van 2012.

Lees ook:Peiling: Palin ziet Witte Huis vervagen
Lees ook:Peiling: Romney verslaat Obama
Lees ook:Republikeinen beginnen met campagnes voor 2012
Lees ook:Peiling: Romney wint van president Obama
Lees ook:Oprah nodigt Sarah – eindelijk – uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.