Geen gratie voor Billy the Kid

Gouverneur Bill Richardson van New Mexico heeft besloten de legendarische Billy the Kid geen gratie te verlenen. Zijn nabestaanden hadden hierom gevraagd.

Ongeveer 130 jaar na zijn dood houdt blijft de cowboy dus officieel een outlaw. Volgens de gouverneur was er “onvoldoende bewijs” om zijn veroordeling alsnog te wijzigen in een vrijspraak.

Billy, die eigenlijk Henry McCarty heet, was in de negentiende eeuw betrokken bij overvallen en schietpartijen. De outlawdeed onder andere mee aan de historische Lincoln County War, een handelsconflict waarbij tientallen mensen het leven lieten.

Over Billy the Kid gaan vele verhalen de ronde. Maar centraal staat hier het feit dat hem door gouverneur Lew Wallace destijds gratie was beloofd voor zijn rol in de Lincoln County War, mits hij wilde getuigen over een schietpartij waar hij bij betrokken was. Billy accepteerde de deal, maar gratie van de gouverneur bleef uit.

Richardson, die begin deze maand na twee termijnen aftreedt als gouverneur, verleent Billy dus ook geen gratie. Het is voor zijn nabestaanden te hopen dat de nieuwe gouverneur van New Mexico hier anders over denkt.

Lees ook:Wordt ‘Billy the Kid’ alsnog gratie verleend?
Lees ook:Redt Schwarzenegger Kevin Cooper?
Lees ook:Democraten debatteren voor Latino’s
Lees ook:Richardson richt pijlen op “nummer drie”
Lees ook:PeilingProfiel: Bill Richardson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.