Ex-geïnterneerde Japanner krijgt na 72 jaar zijn diploma

Don Miyada mistte in 1942 zijn diploma-uitreiking omdat hij één maand ervoor in een interneringskamp terecht kwam. Nu, 72 jaar na dato, heeft Miyada alsnog zijn diploma-uitreiking mee mogen maken in de Newport Harbor High School in Californië.

Vlak na Pearl Harbor verklaarde Amerika de oorlog aan Japan en ook de westkust van Amerika werd als oorlogsgebied gemarkeerd. Hierdoor moesten alle Amerikanen van Japanse komaf hun bezittingen achter laten en werden zij naar geïsoleerde kampen gestuurd.

Op zijn zeventiende moest Miyada met zijn familie naar een interneringskamp in Arizona. Twee jaar later zou hij in het leger terechtkomen en meevechten in Europa. Bij terugkeer haalde hij een diploma in de chemie aan de Michigan State University en zou hij een docent worden aan de University of California.

Ondanks dat was Miyada toch trots dat hij na zo’n lange tijd nog de misgelopen ceremonie van zijn middelbare schooltijd kon meemaken. Bij de ceremonie had de directeur van de school zelfs een kopie uit 1942 gevonden van Miyada’s echte diploma. “Mijn naam stond er echt op. Het is zolang geleden maar toch word ik er emotioneel van. Het is voor deze jongeren tijd om af te studeren en hun moment om even in de spotlight te staan…Ik vind het geweldig dat zij mij dan uitnodigen om hieraan mee te doen.”

Bron: L.A. Times

Lees ook:Starbucks gaat opleidingen betalen voor personeel
Lees ook:Giuliani’s dochter steunt Obama
Lees ook:‘Glee’ blijft scoren; ook in Nederland
Lees ook:Vervolgopleiding te duur voor meeste Amerikanen
Lees ook:Commotie om peperdure school in L.A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.