Senatoren beschuldigen Dr. Oz van bedrog

Lisa_Oz_Mehmet_Oz_David_Shankbone_2010

Mehmet Oz, de dokter die bekend werd met zijn TV-serie Dr. Oz moest zich verantwoorden tegenover een commissie die de belangen van consumenten beschermt. Volgens de aanwezige senatoren zou Dr. Oz zijn kijkers hebben bedrogen.

Het product waar ophef over was ontstaan waren groene koffiebonen. Volgens Dr. Oz zouden deze tot gewichtsverlies kunnen leiden maar deze claim was niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. “Je geeft valse hoop aan mensen terwijl veel wetenschappers helemaal niets zien in enkele producten die jij aanprijst in jouw show, je noemt het magische producten maar er is geen enkel bewijs dat het werkt”, aldus de voorzitter van de commissie.

Mehmet Oz gaf toe dat hij soms bepaalde middelen te rooskleurig afbeeldt en dat hij wel kritischer zou moeten zijn. “Ik voel mezelf niet slecht, ik probeer mensen hoop te geven als er geen hoop meer lijkt te zijn en daardoor kijk ik ook graag naar alternatieve geneesmiddelen die bij bepaalde problemen kunnen helpen.”

In mei werd het bedrijf dat de groene koffiebonen verkocht al aangeklaagd voor het misleiden van de consument en Dr. Oz zou daar in zijn show aan hebben bijgedragen. Oz beëindigde zijn pleidooi als volgt: “Ik zal in de toekomst kritischer zijn als ik dit soort producten bespreek en hoop ook dat er een einde komt aan oplichting in de gewichtsverliesindustrie.”

Bron: CNN

Lees ook:Waar moeten we in snijden?
Lees ook:Rangel pleit zichzelf vrij, maar helpt het?
Lees ook:Hoe lang kan Rangel nog aanblijven?
Lees ook:Amerika’s meest ongewenste steunverklaring
Lees ook:Californië is bankroet, en de staat is niet de enige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.