Mevrouw Edwards goed voor groot geld

John en Elizabeth EdwardsElizabeth Edwards is echt een topwijf. De vrouw van de Democratische kandidaat John Edwards zorgt voor wat extra pit in de campagne van haar man. Vorige week nog zette ze live op televisie een rechtse schrijfster op haar nummer, nu haalt ze zelfs het grote geld voor manlief binnen. Hier het fragment waarin Elizabeth live in de televisieuitzending belt.

Dat Elizabeth populair is onder veel Amerikanen was al langer duidelijk. De vrouw van Edwards voert, ondanks dat bij haar kanker in een ver stadium is geconstateert, flink campagne voor haar man.

Onlangs belde ze live naar een televisieprogramma waarin Ann Coulter, een schrijfster die echt rechtser dan rechts is, te gast was. Coulter had onlangs in een column geschreven dat ze hoopte dat John Edwards werd "gedood door terroristen". De stoere Elizabeth pikte dit niet, en gelijk heeft ze. Ze belde live de uitzending in en zei tegen Coulter dat ze het verkeerde voorbeeld gaf aan de Amerikanse jeugd. Het publiek, waar veel jongeren in zaten, zorgde hierop voor een storm van applaus. Het campagneteam van Edwards verstuurde vervolgens duizenden mails naar hun aanhangers waarin ze om een donatie vroegen. In het mailtje was de woordenwisseling tussen Edwards' vrouw en Coulter te lezen. Het gevolg: wat extra nullen op de rekening. Slim gedaan John. Ik hoop dat z'n vrouw in ieder geval een bloemetje van hem krijgt.

Lees ook:Einde van Elizabeth Edwards nadert
Lees ook:Drama voor Edwards nog niet ten einde
Lees ook:Edwards: Congres moet troepen terugtrekken
Lees ook:Protestanten bij begrafenis Edwards
Lees ook:Amerika’s meest gestoorde commentator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.