Protestanten bij begrafenis Edwards

Vlakbij de kerk waar de herdenkingsdienst voor Elizabeth Edwards gehouden werd verzamelden een klein groepje anti-homo-protestanten zich.

De protestanten waren lid van een conservatieve kerk in Kansas. De groep staat erom bekend op begrafenissen, zoals die van omgekomen militairen, te protesteren tegen wat ze noemen “de toenemende acceptatie van homo’s”.

Elizabeth en haar man John vormden een prominent Democratische koppel; dat zich inzette voor meer rechten voor homo’s.

Het is uiteraard bespottelijk dat deze lui haar begrafenis gebruiken om aandacht te trekken. Maar helaas komen dergelijke taferelen maar al te vaak voor in de VS. Vrijheid van meningsuiting kan soms ver gaan.

Edwards (61) verloor begin deze week haar strijd tegen kanker. Ze kreeg nationale bekendheid als de vrouw van John Edwards; in 2004 de Democratische vice-presidentskandidaat van John Kerry. Ook in 2008 deed hij een gooi naar het Witte Huis, maar verloor toen van Barack Obama. Ze is zojuist in North Carolina begraven.

Lees ook:Einde van Elizabeth Edwards nadert
Lees ook:Mevrouw Edwards goed voor groot geld
Lees ook:Elizabeth laat niets na aan John
Lees ook:PeilingProfiel: John Edwards
Lees ook:Edwards: peilingen zeggen niks

3 reacties op “Protestanten bij begrafenis Edwards

  1. Bob

    Godsdienst fanaten cq. fundamentalisten danwel extremisten zijn het ergste soort. Verblind door hun religie `roeien zij door ruiten` Ze zijn zelfs bereidt om hun oorlog te voeren in naam van hun god, zij werken verwoestend en zaaien dood en verderf.

      /   Beantwoorden  / 
  2. S. Brouwer

    Bob, Dank voor je heldere analyse.Ik neem aan dat je ook atheïstische fundamentalisten als Stalin, Mao, Hitler en consorten aanwijst?

      /   Beantwoorden  / 
  3. 2Qward

    Met een extremistisch christen is nik mis mee.
    Elkaar liefhebben tot de dood

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.