Republikeins debat: Irak, Irak en Irak

Rudy Giuliani, Mitt Romney en John McCainHet was een interessante confrontatie op FOX gisteren. De Republikeinen, nog zonder Fred Thompson, lieten geen spaan van elkaar heel. Het belangrijkste onderwerp: de oorlog in Irak natuurlijk. Ron Paul gaf nogmaals aan zo snel mogelijk te willen vertrekken, de andere kandidaten wilden hier niets van weten.

Verstandig of niet, vrijwel alle kandidaten wilden niets weten van een aftocht uit Irak. Ron Paul, de enige die dit wel wilt, voorspelde een verkiezingsnederlaag als de partij de troepen niet terugtrekt. De andere kandiaten reageerden fel: "Ook al zouden we de verkiezingen verliezen, we moeten nooit onze eer verliezen. En dat is belangrijker voor de Republikeinse partij", aldus Mike Huckabee.

John McCain, de man die z'n campagne na veel tegenslagen weer op de rails probeert te krijgen, ontving een luid applaus toen de kandidaten debatteerden over 'the Surge', de nieuwe strategie van Bush in Irak. Over een paar dagen verschijnt een belangrijk rapport over de vooruitgang in het land. Mitt Romney oogde tevreden: "Het werkt waarschijnlijk erg goed." McCain pakte hem meteen aan: "Het werkt niet 'waarschijnlijk' goed, het werkt goed!"

Het debat is in ieder geval de laatste confrontatie zonder Fred Thompson, hij stelde zich gisteren kandidaat. Volgens veel partijgenoten een bizarre timing, omdat hij tijdens het debat op het andere net te gast was bij talkshowhost Jay Leno. Ook lanceerde hij zijn eerste verkiezingsspotje tijdens de reclameblokken van het debat. Het leidde in ieder geval tot de nodige grappen: "Jay Leno wilde mij ook hebben, maar ik vond de kiezers in New Hampshire wat belangrijker", aldus Huckabee. "Waarom stelt hij zich nu kandidaat? Waarom gaat hij er niet gewoon even tussenuit?", grapte Mitt Romney.

Hier een video met een overzicht van een aantal confrontaties van Ron Paul met zijn partijgenoten over de oorlog in Irak.

Lees ook:McCain claimt gelijk in Irak-strategie
Lees ook:Romney en McCain clashen in debat
Lees ook:FOX: Paul winnaar van Republikeins debat
Lees ook:Republikeinen eens over Irak, oneens over abortus
Lees ook:Democraat of Republikein?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.