Opnieuw confrontatie tussen Clinton en Obama

Hillary Clinton en Barack ObamaDe wittebroodsweken zijn nu echt voorbij. Van complimenten over en weer is allang geen sprake meer, het is oorlog tussen Hillary Clinton en Barack Obama. De Democraten vlogen elkaar gisteren opnieuw in de haren. Het ging ook nu weer over het buitenlandbeleid. Volgens Hillary riskeert Obama de integriteit van de president van de VS wanneer hij de leiders van Iran of Noord-Korea zou ontmoeten.

Tijdens het CNN/YouTube-debat liet Obama weten dat hij een dergelijke ontmoeting wel ziet zitten. Volgens Obama zou dit veel meer opleveren dan het simpelweg "negeren van problemen", zoals president Bush volgens hem doet. Hillary Clinton liet de Senator direct weten dat hij zich met een dergelijke ontmoeting zou laten misbruiken voor politieke propaganda. De leiders van Iran en Noord-Korea zouden maar al te graag een leuk fotomoment met de president van de VS willen, maar meer ook niet.

Obama liet tijdens een Rally in New Hampshire weten dat Hillary de lijn Bush/Cheney zou voortzetten. Hierop reageerde Clinton weer woest: "Ik ben voor veel dingen uitgemaakt in mijn leven, maar nog nooit voor Bush of Cheney." De diplomatie van Obama zou volgens haar de integriteit van de president van de VS beschadigen. "Ik wil niet dat de macht en integriteit van de president van de VS geriskeert wordt door ondoordacht een ontmoeting met deze leiders te forceren", aldus Clinton.

Ik heb de stand niet bijgehouden, maar er zijn in ieder geval al een paar rake klappen uitgedeeld. En dat zal de komende dagen zeker niet anders zijn.

Lees ook:Clinton opent aanval op Obama
Lees ook:Richardson begrijpt ruzie Clinton/Obama niet
Lees ook:Obama: Irak-stem van Clinton was onverantwoord
Lees ook:McCain: Noord Korea blijft een terroristische staat
Lees ook:Hillary wint CNN/YouTube-debat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.